Adam – 4 months old

351 Views
Alhamdullilah, rabu lepas Adam dah genap 4 bulan.  Adam makin manja.. makin demanding. Huhuhu. Sekarang ni, kalau nak tidur, kena didukung. Bukan setakat dukung, kena dibuai-buai kat lengan sambil jalan-jalan.  Ikutkan dak kecik ni, dia mintak didukung 24 jam! Kecik-kecik Adam ni pun, lenguh gak lengan dukung Adam lama-lama. Esok lusa bila Adam makin berat?? […]

Air Kurma Susu

2688 Views
Apa perlu buat bila kurma yang dibeli tak sedap? Haih~~ tataw lar saya yang salah beli or kurma tu memang jenis yang tak berapa sedap. Kering dan tak manis macam makan kertas. Erk! Sebab sayang nak buang, so saya buat air kurma susu. Resipi saya ambil dari sini. Air kurma susu ni adalah salah satu milk […]

Shawl Half Moon Bersulam

568 Views
Salam semua.. Here is my self-launched online business. Hehe. Mula-mula, nak jual selendang dulu. Introducing Shawl Half Moon Bersulam. Bentuk selendang ni separuh bulatan with sulam di bahagian kepala. Close up sikit sulam dia. Rupa selendang bila dipakai. Back view Selendang ni boleh dipakai dengan macam-macam style lagi. Ikut pada kreativiti dan keselesaaan.  This selendang memang […]

Kecil-kecilan sajer

404 Views
Psstt..!! I’m planning to start my online bisnes…Just small small one… Nak cari duit poket.  Support me kay~~I will really appreciate it. 🙂 Sneak preview (wah..mcm movie jer)….. Nak beli tak? Nak beli tak? Beli lar…Beli lar… Eh! Beli tudung tau..Bukan orangnya… hik hik hik (gelak gedik). Ok, tak kelakar. Pls don’t mind the un-gorjes […]

Manja terlebiy

411 Views
Adam makin manja…. huargh~~ Sekarang ni, tidur siang pun kena peluk. Tak kisah lar, peluk kat riba atau peluk baring. Janji peluk. Kalau boleh dia nak saya tido sekali ngan dia..tidor rapat-rapat. Kalau saya bangun jer..dia terus bukak mata, nangis. Tak kira lar lena macam manapun, dia mesti terjaga kalau saya takder tepi dia. Kalau […]

KOMALAUT

462 Views
Sejak Adam lahir, saya tak pernah lagi makan kat luar…sebabnya Adam kan tak suka keluar umah jalan-jalan. Tapi saya kepingin sangat nak tukar angin. Asyik makan kat umah jer..bosan wokeh. Petang semalam En. Suami bawak gi Kuala Perlis. Konon-konon nak makan seafood sambil dihembus bayu laut..fuuhhh.. fuuhh.. Tapi tu cuma angan-angan jer lar.. Kenapa? Meh […]

Beri air kosong/masak pada bayi?

1145 Views
“Jangan beri air kosong/masak kepada bayi dibawah umur 6 bulan” Statement ni banyak ditampal kat klinik dan hospital kerajaan. Eh! Kenapa tak boleh? 88% susu ibu adalah air, so dah tak perlu beri air kosong kat baby Usus bayi bawah 6 bulan belum matang sepenuhnya, kalau bagi air kosong kat bayi, usus dia kena kerja […]

Adam – 3 months old

370 Views
Alhamdullilah..Isnin lepas, 3 September 2012, Adam Zafrie bin Ahmad Safwan dah 3 bulan dah… Adam dah pandai sembang-sembang..gelak-gelak.. Dak kecik ni tak mo sembang sorang-sorang.. Kena layan dia sembang-sembang… Kalau tak der yang melayan, dia merajuk, nangis! Manja betul! Nak tengok rupa budak kecik ni sembang-sembang?? Riuh rendah Dak kecik ni kalau sembang, bukan mulut […]

Adam kena cukur lagi..

346 Views
Raya keempat, baby Adam kena cukur rambut lagi…kenapa saya kata lagi? Sebab masa dalam pantang hari tu, rambut Adam dah habis dicukur oleh bidan kampung. Botak licin terus. Balik kampung belah mak raya ni, nenek saya buat majlis marhaban cukur jambul untuk baby Adam…Kira moyang sponsor kenduri untuk cicit dia lar ni… dah ada orang […]

Yeay! Dah Raya!

464 Views
Assalamualaikum.. Sedikit ucapan sempena Raya 2012. Raya pertama kami bersama Adam Zafrie. Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua Semoga lebaran ini disambut dengan meriah dan gembira Ampun dan maaf juga dipinta sekiranya ada yang pernah pernah tersinggung, terguris, terasa hati, makan hati dan yang seumpama dengannya Maaf Zahir dan Batin ya! Ikhlas dari Mummy Adam, […]

Eh! Dah nak raya?

287 Views
Lagi 4 atau 5 hari lg nak raya… preparation kawan-kawan yg baca blog ni macam mana? Dah ready semuanya? Preparation raya saya tahun ni.. Errr…. Baju raya Adam? Ada lar 5,6 pasang…tapi macam tak cukup jer.. Uih…baju anak kena diutamakan.. Baju mummy Adam? Sepasang. Tu pun cari last minit. Seb baik ada saiz lagi.   Daddy […]

Tambah susu badan

1284 Views
Assalamualaikum Kenapa asyik citer pasal milk booster je? Takder citer lain ke? Isk..isk..isk.. Before this kan saya citer, baby Adam susah tidur, pastu berat dia naik tak banyak. My family and friends kata, maybe baby lapar..sebab tu susah tidur.. Bila baby tak cukup tidur, dia meragam pulak. Macam mana dia nak gemuk? Tak cukupkah susu […]