Adam’s New Car

533 Views
Pon! Pon! Eceh! Muka eksaited jer masa mula-mula naik keta.. Tapi bila walker tu kuarย  bunyi, terus takut..melalak tak berhenti. Heh! This is the walker yang kami beli setelah hampir sejam dok dalam kedai baby: Kenapa pilih walker yang ni? Sebab utama, dia ada lapik kat bahagian kaki. Sementara Adam belum tahu melangkah ni, lapik […]

Survey ‘kereta’ Adam

657 Views
Daddy.. Adam nak dua-dua boleh? Haih.. tataw nak pilih mana satu..dua-dua berkenan. Tapi boleh beli satu jer.. Nak buat apa beli dua..yang leh guna menatang ni Adam sorang jer. Kalau walker ni besar, leh lar beli dua, satu untuk Adam..satu untuk Mummy Adam..leh main race ngan Adam.. wakakaka. Pilih punyer pilih, belek punyer belek, test […]

Adam Zafrie – 6 months old

524 Views
Genap sudah 6 bulan usia dak kecik yang manja terlampau – Adam Zafrie. Memang manja mengada-ngada wokeh! Seb baik lar Mummy sayang. hihihi. Alhamdullilah.. Saya berjaya beri susu badan untuk Adam selama 6 bulan. Alhamdullilah! Isk! kalau dikenang balik cabaran, dugaan, rintangan sepanjang 6 bulanย  breastfeeding Adam nih, memang rasa bergenang jer mata ni . […]

Wet tissue or toilet paper?

594 Views
Adam nak masuk 6 bulan dah.ย  And Adam still kerap berak. Dalam sehari 4 atau 5 kali dia berak..Eh! kasarnya bahasa. Kita guna poo poo lah. Ok..rephrase balik.. Adam akan poo poo 4 atau 5 kali dalam sehari . Banyak kan.. memula tu risau gak. .. So, during checkup, saya tanya doktor, and she said […]

3 minggu tak update..Mummy Adam buat apa?

411 Views
Fuuhh…. 3 minggu tak update blog..macam kan buzy sangat la Mummy Adam ni kan..padahal.. ๐Ÿ˜› So, kenapa tak update?Saya tak update kerana saya berjimba-ria balik umah mak saya selama 2 minggu lebih. Fuyoh!! Best woo balik umah mak.. Sebabnya: ย Makan minum..mak yang masakkan (dasar malas!) Ada ramai kakitangan kat umah mak yang leh tolong layan […]

Adam Zafrie – 5 months old

935 Views
Alhamdullilah..Adam Zafrie dah 5 bulan dah..atau kata lainnya dah 5 bulan saya jadi mak orang. Kadang-kadang rasa macam tak percaya jer..Eh? Aku ni dah jadi mak orang? Tahun lepas baru jadi isteri orang, tup tup tahun ni dah jadi mak orang.ย  Eh? Hihi. Anyway, this is the boy, the 5 months old Adam. Makin lasak..Makin […]

Apa nak buat ngan baju Adam ni ha?

828 Views
Baju Adam banyak yang dah tak muat. Ada yang senteng, ada yang sendat.ย  Drawer isi baju dak kecik ni dah penuh sangat-sangat sebab asyik lar dok membeli baju Adam. Bukan sebab baju Adam banyak sangat, tapi drawer dia yang kecik. Eh, apsal tak beli drawer besar sikit?ย  Sebabnyer, bilik saya tak muat nak letak drawer […]

Untuk dijual lagi – Sold!

427 Views
Saya nak let go items yang dah dibeli, tak tak guna pom. Haih… Antaranya, item dari set bersalin Tanamera. Tepel – tampal kat perut untuk menegangkan kembali otot perut selepas bersalin. Juga mampu melancarkan peredaran darah di sekitar abdomen. Pilis- tampal kat dahi untuk mencegah sakit kepala akibat angin,dan mengurangkan rasa lesu dan letih selepas […]

Macam mana rupa Adam keluar ikut ‘tingkap’

726 Views
Masa lahirkan Adam, saya tak nampak macam mana Adam keluar, sebab ada kain yang tutup. Bila tengok video nih, baru tahu.. oo..cenggitu rupanya Adam keluar ikut ‘tingkap’. Hihihi. This is a good video explaining why and how Cesarean Section is done.

Adam – 4 months old

489 Views
Alhamdullilah, rabu lepas Adam dah genap 4 bulan.ย  Adam makin manja.. makin demanding. Huhuhu. Sekarang ni, kalau nak tidur, kena didukung. Bukan setakat dukung, kena dibuai-buai kat lengan sambil jalan-jalan.ย  Ikutkan dak kecik ni, dia mintak didukung 24 jam! Kecik-kecik Adam ni pun, lenguh gak lengan dukung Adam lama-lama. Esok lusa bila Adam makin berat?? […]

Air Kurma Susu

2951 Views
Apa perlu buat bila kurma yang dibeli tak sedap? Haih~~ tataw lar saya yang salah beli or kurma tu memang jenis yang tak berapa sedap. Kering dan tak manis macam makan kertas. Erk! Sebab sayang nak buang, so saya buat air kurma susu. Resipi saya ambil dari sini.ย Air kurma susu ni adalah salah satu milk […]

Shawl Half Moon Bersulam

664 Views
Salam semua.. Here is my self-launched online business. Hehe. Mula-mula, nak jual selendang dulu. Introducing Shawlย Half Moon Bersulam. Bentuk selendang ni separuh bulatan with sulam di bahagian kepala. Close up sikit sulam dia. Rupa selendang bila dipakai. Back view Selendang ni boleh dipakai dengan macam-macam style lagi. Ikut pada kreativiti dan keselesaaan.ย  This selendang memang […]