Apa nak buat ngan baju Adam ni ha?

740 Views
Baju Adam banyak yang dah tak muat. Ada yang senteng, ada yang sendat.  Drawer isi baju dak kecik ni dah penuh sangat-sangat sebab asyik lar dok membeli baju Adam. Bukan sebab baju Adam banyak sangat, tapi drawer dia yang kecik. Eh, apsal tak beli drawer besar sikit?  Sebabnyer, bilik saya tak muat nak letak drawer […]

Untuk dijual lagi – Sold!

387 Views
Saya nak let go items yang dah dibeli, tak tak guna pom. Haih… Antaranya, item dari set bersalin Tanamera. Tepel – tampal kat perut untuk menegangkan kembali otot perut selepas bersalin. Juga mampu melancarkan peredaran darah di sekitar abdomen. Pilis- tampal kat dahi untuk mencegah sakit kepala akibat angin,dan mengurangkan rasa lesu dan letih selepas […]

Macam mana rupa Adam keluar ikut ‘tingkap’

624 Views
Masa lahirkan Adam, saya tak nampak macam mana Adam keluar, sebab ada kain yang tutup. Bila tengok video nih, baru tahu.. oo..cenggitu rupanya Adam keluar ikut ‘tingkap’. Hihihi. This is a good video explaining why and how Cesarean Section is done.

Adam – 4 months old

391 Views
Alhamdullilah, rabu lepas Adam dah genap 4 bulan.  Adam makin manja.. makin demanding. Huhuhu. Sekarang ni, kalau nak tidur, kena didukung. Bukan setakat dukung, kena dibuai-buai kat lengan sambil jalan-jalan.  Ikutkan dak kecik ni, dia mintak didukung 24 jam! Kecik-kecik Adam ni pun, lenguh gak lengan dukung Adam lama-lama. Esok lusa bila Adam makin berat?? […]

Air Kurma Susu

2771 Views
Apa perlu buat bila kurma yang dibeli tak sedap? Haih~~ tataw lar saya yang salah beli or kurma tu memang jenis yang tak berapa sedap. Kering dan tak manis macam makan kertas. Erk! Sebab sayang nak buang, so saya buat air kurma susu. Resipi saya ambil dari sini. Air kurma susu ni adalah salah satu milk […]

Shawl Half Moon Bersulam

604 Views
Salam semua.. Here is my self-launched online business. Hehe. Mula-mula, nak jual selendang dulu. Introducing Shawl Half Moon Bersulam. Bentuk selendang ni separuh bulatan with sulam di bahagian kepala. Close up sikit sulam dia. Rupa selendang bila dipakai. Back view Selendang ni boleh dipakai dengan macam-macam style lagi. Ikut pada kreativiti dan keselesaaan.  This selendang memang […]

Kecil-kecilan sajer

439 Views
Psstt..!! I’m planning to start my online bisnes…Just small small one… Nak cari duit poket.  Support me kay~~I will really appreciate it. 🙂 Sneak preview (wah..mcm movie jer)….. Nak beli tak? Nak beli tak? Beli lar…Beli lar… Eh! Beli tudung tau..Bukan orangnya… hik hik hik (gelak gedik). Ok, tak kelakar. Pls don’t mind the un-gorjes […]

Manja terlebiy

434 Views
Adam makin manja…. huargh~~ Sekarang ni, tidur siang pun kena peluk. Tak kisah lar, peluk kat riba atau peluk baring. Janji peluk. Kalau boleh dia nak saya tido sekali ngan dia..tidor rapat-rapat. Kalau saya bangun jer..dia terus bukak mata, nangis. Tak kira lar lena macam manapun, dia mesti terjaga kalau saya takder tepi dia. Kalau […]

KOMALAUT

496 Views
Sejak Adam lahir, saya tak pernah lagi makan kat luar…sebabnya Adam kan tak suka keluar umah jalan-jalan. Tapi saya kepingin sangat nak tukar angin. Asyik makan kat umah jer..bosan wokeh. Petang semalam En. Suami bawak gi Kuala Perlis. Konon-konon nak makan seafood sambil dihembus bayu laut..fuuhhh.. fuuhh.. Tapi tu cuma angan-angan jer lar.. Kenapa? Meh […]

Beri air kosong/masak pada bayi?

1231 Views
“Jangan beri air kosong/masak kepada bayi dibawah umur 6 bulan” Statement ni banyak ditampal kat klinik dan hospital kerajaan. Eh! Kenapa tak boleh? 88% susu ibu adalah air, so dah tak perlu beri air kosong kat baby Usus bayi bawah 6 bulan belum matang sepenuhnya, kalau bagi air kosong kat bayi, usus dia kena kerja […]

Adam – 3 months old

395 Views
Alhamdullilah..Isnin lepas, 3 September 2012, Adam Zafrie bin Ahmad Safwan dah 3 bulan dah… Adam dah pandai sembang-sembang..gelak-gelak.. Dak kecik ni tak mo sembang sorang-sorang.. Kena layan dia sembang-sembang… Kalau tak der yang melayan, dia merajuk, nangis! Manja betul! Nak tengok rupa budak kecik ni sembang-sembang?? Riuh rendah Dak kecik ni kalau sembang, bukan mulut […]

Adam kena cukur lagi..

381 Views
Raya keempat, baby Adam kena cukur rambut lagi…kenapa saya kata lagi? Sebab masa dalam pantang hari tu, rambut Adam dah habis dicukur oleh bidan kampung. Botak licin terus. Balik kampung belah mak raya ni, nenek saya buat majlis marhaban cukur jambul untuk baby Adam…Kira moyang sponsor kenduri untuk cicit dia lar ni… dah ada orang […]