Eh! Dah nak raya?

299 Views
Lagi 4 atau 5 hari lg nak raya… preparation kawan-kawan yg baca blog ni macam mana? Dah ready semuanya? Preparation raya saya tahun ni.. Errr…. Baju raya Adam? Ada lar 5,6 pasang…tapi macam tak cukup jer.. Uih…baju anak kena diutamakan.. Baju mummy Adam? Sepasang. Tu pun cari last minit. Seb baik ada saiz lagi.   Daddy […]

Tambah susu badan

1354 Views
Assalamualaikum Kenapa asyik citer pasal milk booster je? Takder citer lain ke? Isk..isk..isk.. Before this kan saya citer, baby Adam susah tidur, pastu berat dia naik tak banyak. My family and friends kata, maybe baby lapar..sebab tu susah tidur.. Bila baby tak cukup tidur, dia meragam pulak. Macam mana dia nak gemuk? Tak cukupkah susu […]

Minyak Telon ke Minyak Yuyi?

5045 Views
Baby Adam selalu kentut-kentut. Kuat pulak tu. Pastu kadang-kadang kentut dia panjang..Prroootttttt!! Tu belum kira yg macam keretapi lagi..proot proot proootttt! Ish..tak senonoh betul. Banyak angin sangat ke dalam perut Adam nih? Huhu. So, saya sapu lar minyak telon kat dada, perut dan kaki Adam, untuk cegah/kurangkan angin dalam badan Adam.  Saya guna minyak telon […]

Milk Booster Drink

3203 Views
Assalamualaikum Rasanya ramai yang tahu baby boy kuat menyusu… Baby Adam macam tu lar..asyik menyusu jer keja dia. Suka ngempeng. Kadang-kadang saya risau, cukup ke susu saya untuk baby Adam?  Baby Adam baru 2 bulan..dah kuat minum macam nih. Belum 3 bulan..4 bulan lagi.. Semakin dia membesar, semakin banyak susu yang dia perlukan. Aiyaya! Kena […]

Bengkung Tanamera – sold

444 Views
Nampaknya ada yang berminat nak beli bengkung Tanamera, so kat sini saya buat iklan khas. Hihi Bengkung Tanamera ni memang saya tak guna langsung. Tak sempat. Baby Adam asyik nak ngempeng jer. Buat apa-apa kerja kt rumah pun dah macam lipas kudung. Terkejar-kejar sebab baby Adam mengamuk kalau dibiar sendirian lama-lama. Huhu. So, saya nak […]

Ingin kurus kembali?

307 Views
Semasa mengandungkan  Adam, saya asyik merungut saya gemuk kan. Badan naik macam di pam-pam. “Dah macam tong drum“. Ni ayat mak saya. huhuhu. Total kenaikan berat badan saya before Adam lahir adalah 17kg. But now, berat badan saya turun 13kg. Alhamdullilah. Nak tahu rahsianya? Shh! Jangan kecoh-kecoh tau. Rahsianya adalah…Jeng! Jeng! jeng (sound effect perlu […]

Review Set Bersalin Tanamera

3351 Views
Assalamualaikum Ada yang tanya pasal set bersalin Tanamera. Ok ke tak? Jujurnya, saya tak leh nak bagi review penuh pasal produk ni sebab saya tak ikut cara penggunaan produk-produk Tanamera tu 100% and ada yang saya tak guna langsung. Reason: tak sempat. Sebab,16 hari pertama lepas bersalin, saya berpantang sendiri dengan bantuan En Suami sahaja. So, this […]

Rocker vs Cradle

2369 Views
Baby Adam susah nak tidur. Bila baby susah tidur, saya dan En Suami susah hati. huhuhu. Sepatutnya baby banyak tidur kan..but not for baby Adam. Siang biasanya dia tidur dalam 1-2 jam jew. Malam paling lama 4 jam. In the end, baby Adam jadi cranky sebab tak cukup tidur. Meragam jew. Itu tak kena, ini […]

tak sempat

475 Views
Dah lama tak update blog. Tak sempat. Baby Adam asyik nak ngempeng jer. Apa tu ngempeng? Ala..baby yang nak melekat kat breast jer..bukan nak minum pun..cuma dia nk melekat kat situ jer… Asyik dukung baby Adam jer, sampai dah kuar muscle kat lengan ni ha… Ni pun curi-curi update blog sementara En. Suami dukung baby […]

Pengalaman Bersalin – Part 2

721 Views
Sorry lambat sambung, buzy menyesuaikan diri jadi ibu. Hehe. Continue from part 1. Sabtu (02.06.2012) Jalan sesak dari hospital Sultanah Bahiyah ke PMC. Around 7.30pm baru saya saya sampai PMC.  Di PMC saya explain what happened kat hospital Sultanah Bahiyah and saya request untuk czer. Nurse kat situ kata, saya akan dibawa jumpa Dr Yeoh, […]

Pengalaman Bersalin- Part 1

1061 Views
Hari ni, usia baby Adam Zafrie dah 13 hari. Kadang-kadang rasa tak percaya baby dah keluar dari perut. 41 minggu dok mengusung baby dalam perut, tiba-tiba hari ni baby dalam pelukan pulak. Alhamdullilah. Pengalaman melahirkan baby Adam? Sadis. Kalau boleh macam tak nak ingat balik. Tapi..kalau tak tulis kat sini, nanti lupa pulak. Kesian nanti […]

Salam Kenal dari Adam Zafrie

1085 Views
salam.. Alhamdullilah, Adam Zafrie bin Ahmad Safwan dilahirkan pada 3 June 2012, 12.42am bersamaan 13 Rejab 1433 Hijrah. Tengah-tengah malam. Orang lain tengah syok tido, saya tengah sibuk nak keluarkan baby. hehe. So, this is the boy yang susah sangat nak kuar dari perut mummy dia.. Pengalaman bersalin saya? Sadis! Pendek cerita, saya ‘lari’ dari […]