Baby & Kids Products Clearance Sale

433 Views
Kenapakah..kenapakah??? Last week saya balik rumah mak saya..tapi takder sale barang-barang baby. 5 hari saya dok lepak sajer-sajer kat rumah mak tataw nak pegi mana.. Bila saya dah balik umah sendiri..elok jer ada sale barang bayi yang sangat-sangat dekat dengan umah mak saya. 5 minit drive jer. Argh! Menci!ย  Takkan saya nak ajak En Suami […]

Shopping Online Murah!

741 Views
I’ve mentioned before yang saya suka blogshopping. Lagi-lagi sejak mengandung ni….uii..seronok betul tengok barang baby online. Comel-comel. Another reason: kat kawasan saya duduk ni tak banyak kedai yang jual barangan bayi, so have to shop online lah (ni alasan jer nih). Recently saya jumpa satu online shop yang jual barangan bayi yang agak murah dari […]

Nappy Liner

1359 Views
Whenever I talked to my sis on the phone, mesti dia akan tanya barang baby dah beli belum? Andย  everytime dia teringat apa-apa benda yang kena beli..she will give me a call. This afternoon pun sama. Today, dia kata jangan lupa beli nappy liner. My Sis: Jangan lupa beli nappy liner sekali. Saya: Aik..aku bukan […]

‘Nikmatnyer’~~

734 Views
Sangat ‘nikmat’ rasa itu.. waktu menaip ni pun, rasa ‘nikmat’ itu masih terasa. Kalau ikut experience lepas, 3 hari akan datang pun still rasa lagi nih. Huhuhu.. Apakah rasa ‘nikmat’ itu? ‘Nikmat’ disini adalah apabila disuntik dengan suntikan ATT atau dalam Bahasa Malaysia suntikan kancing gigi. Sakit wokei! This is my second shots.ย  Nasib baik […]

Emosi tau!

1002 Views
Emosi wanita mengandung ni kadang-kadang tak menentu. Benda-benda kecik dan remeh pun nak sentap. Sensitip. Lagi-lagi bila nak masuk third trimester ni, mood swing makin menjadi-jadi. Ini bukan salah ibu mengandung. Apatah lagi baby. Tapi mari kita salahkan hormon yang berubah-ubah. Yer..kita salahkan hormon. Faktor lain: badan makin berat = mudah letih = grumpy.ย  So, […]

Erm..mengidam ke ni?

628 Views
Tutti Frutti sedap kan..kan..kan.. [gulp] telan air liur jap. Serius, saya sangat teringin makan tutti frutti..tp tak sure ni dikategorikan mengidam ke tak? Sebab nyer..kalau tak makan tu, takder la sampai mimpi-mimpi, mengigau-ngigau, apatah lagi pagi petang siang malam terbayang-bayang. Makan tak kenyang-kenyang, mandi tak basah (er, mandi tak basah tu mcm mana ha?). Tidak. […]

Mandikan bayi

1268 Views
Assalamualaikum… Ewah..tajuk. Macam baby tu dah kuar dari perut jer kan. Ada 3 bulan lagi.. Dah ready ke?? Agagagaga. Since I am a first time mother, maka semua benda yang related to baby is new to me. So, sibuk lar cari tutorial apa-apa kaedah yang boleh dipraktikkan bila bayi dah lahir nanti. Salah satunya, cara […]

Stretch Mark Ketika Hamil

2343 Views
Parut meregang? Apakah? Err..stretch mark tu..kalau translate bukan jadi parut meregang ke? ๐Ÿ˜› Ngada-ngada nak translate, guna jer la stretch mark. Stretch mark ย ketika hamilย terutamanya dibahagian perut memang normal. Yer la, dah kulit kat perut tu meregang, tak mustahil la akan tinggalkan parut kan. Sebab tu kita panggil parut meregang. Oit! tak habis-habis dengan parut […]

Barut baby

1402 Views
Barut bayi penting lagi-lagi for newborn baby. Kenapa penting? Untuk mengelakkan perut baby masuk angin/kembung perut. Ada sesetengah ibu yang pakaikan barut sampai ke dada baby so that dada baby tak sejuk. First time saya beli barut baby, time kakak bersalin dulu. Dia pantang kat umah mak, then dia kena bebel ngan mak sebab barut […]

Masalah angin ketika mengandung

35262 Views
Assalamualaikum.. Masalah angin ketikaย mengandung ni memang menguji stamina sungguh kan. Eh! ni bukan angin ribut atau angin moody tuh. Ni masalah angin dalam badan. Hui~~ sekali dia datang..menonggeng-nonggeng sakitnya. Before kawin dulu, saya memang ada masalah gastrik dan angin. Tapi tak kerap. Biasanya gastrik ni sakit perut kan, tapi, kadang-kadang angin gastrik ni akan berkumpul […]

Ayuh kita bersenam..Come on!

389 Views
Ayuh ibu-ibu yang mengandung, kita bersenam. Kat sini saya nak share video senanam ringkas yang saya jumpa kat youtube. Duration senaman ni lebiy kurang 30 minit. Senaman dia ringkas, dan tidak terlalu berat. Sesuai untuk ibu-ibu dalam trimester kedua – yang tengah sarat bawak perut. Masa mula-mula nak buat senaman ni, rasa sceptical lar jugak. […]

NeuroGain PB

9398 Views
Sejak mengandung ni, saya memang suka bloghopping and blogshopping juger. Tapi saya tak mo citer pasal shopping disini. Tu cerita lain. Saya nak cerita tentang NeuroGain PB – hasil saya lompat-lompat blog dan forum ibu-ibu mengandung. NeuroGain PB ni Dietary Supplement yang sesuai diambil oleh wanita mengandung dan yang menyusukan anak. Macam mana ghupa dia? […]