Weight Gain

1049 Views
Ini bukan iklan Weight Gain -produk tambah berat badan jenama Appeton tu yer. Bukan. Ni saya nak ceghita pasal saya yg gaining weight secara tidak beragak-agak time mengandung nih. Masa memula saya mengandung, berat saya adalah dibawah paras normal. Nak bagi senang sebut: Underweight. So dapatlah saya sticker kaler hijau kat buku pink saya. And […]

Bleeding

784 Views
Bleeding semasa pregnancy adalah benda yang tidak boleh diambil ringan. Bleeding tu apa? Bleeding tu adalah keluar cairan darahΒ  dari vagina yer..bukan bleeding sebab tangan kena pisau or bleeding sebab digigit/dicakar kucing. Bukan begitu yer. .Ingat yer..istilah bleeding during pregnancy maksudnya keluar cairan darah dari vagina (macam darah period) time mengandung. Kalau kuar cairan lain […]

Kaki ku mula bengkak

1118 Views
Masa kandungan saya 21 or 22 minggu, kaki saya mula bengkak terutamanya kawasan pergelangan kaki.Β Time tu dah rasa pelik sangat. Eh..baru 5 bulan kaki dah bengkak. Bukankah dah dekat bersalin nanti baru start bengkak kaki. Ni apsal dah bengkak2 lak kaki aku nih. Time ni saya cakap sorang-sorang dalam bilik mandi sebab saya perasan kaki […]

I’m back~~

781 Views
Kini saya kembali..back to blogging world. Hampir setahun saya tidak berblogging. And this is my 4th blog. Asyik tukar blog jer keja kau kan.. hubungan sy dan blog adalah on-off relationship. Tiap kali rasa nak berblog, saya create blog baru. Bila dah bosan, tinggal macam tu jer. Owh..keji keji.. πŸ˜› Latest saya berblog adalah tahun […]