Laluan ETS Terganggu

481 Views
Assalamualaikum Sekarang saya sekeluarga ada di Kedah. Belum pindah lagi. Balik kejap sebab ada kenduri kat Kulim. Sepupu En Suami kahwin. Seminggu jugaklah kami kat Kedah ni . Minggu depan balik Seri Kembangan balik untuk kemas semua barang. Pertengahan bulan 12 nanti baru pindah duduk Kedah. Ha.. rajin nau kami ulang alik ke Kedah kan.. […]

Bercuti Ke Sabah

4725 Views
Assalamualaikum Minggu lepas kami sekeluarga bercuti ke Sabah. Pergi ramai-ramai dengan semua ahli keluarga En Mahadi.  En Mahadi tu ayah saya lah. Hehehe. Memang semua orang pergi. Tak ada yang tinggal. Ayah, mak, adik beradik saya, ipar duai, cucu semua ikut. Mak ayah saya dah lama nak berjalan ke Sabah.  Jadi bila ayah ada rezeki lebih […]

Resepi Nasi Goreng Cina

3476 Views
Assalamualaikum Lately Aiza suka betul makan bihun goreng cina atau nasi goreng cina. Kalau order kat kedai, banyak dia makan. Jadi saya pun cuba masak sendiri kat rumah. Alhamdullilah, jadi. Sedap jugak. En Suami dan Aiza makan bertambah-tambah. Jadi nak share kat sini resepi nasi goreng cina yang saya masak kat rumah. Tapi resepi nasi goreng cina […]

Set Bilik Tidur untuk Dijual

596 Views
Assalamualaikum Berkemungkinan besar bulan depan saya akan pindah ke Jitra. Balik duduk sana. Rumah mertua. Dulu lepas kahwin memang saya duudk sana. Hampir 2 tahun jugak kat sana. Lepas tu pindah Seri Kembangan. Pastu bulan depan pindah Jitra balik. Haih.. ikutkan hati memang tak nak pindah sana.. Tapi atas sebab yang tak dapat dielakkan, terpaksa […]

Review Lancome Teint Idole Ultra Wear Foundation

459 Views
Assalamualaikum Baru-baru ni saya pergi ke booth Lancome kat IOI Mall Putrajaya. Sebab nak redeem sample LancomeTeint Idole Ultra Wear Foundation. Inilah rupa botol foundation tu. Tapi yang saya dapat sample kecik jer. Hehehe. Dah nama pun sample kan.. Masa kat booth Lancome tu, staff kat sana suruh saya pilih shade yang sesuai dengan kulit saya. Dia bagi […]

Buat Pavlova Tak Jadi

489 Views
Assalamualaikum Ahad lepas saya balik rumah mak saya. Adik saya yang bongsu ada kat rumah. Cuti semester. Dia ajak saya buat pavlova. Kenapa pavlova? Sebab tengok resepi macam senang jer, bahan pun tak banyak. Padahal.. Huru hara kitorang buat pavlova. Bahan itu tak cukup, bahan ni tak ada. Kejap-kejap gi kedai beli bahan. Dah beli, salah […]

Serum Vitamin C

1282 Views
Assalamualaikum Biasa dengar kan.. vitamin C elok untuk kulit. Vitamin C ni banyak dalam buah-buahan seperti oren, lemon, mangga, strawberry, jambu batu dan juga sayur-sayuran seperti brokoli, asparagus, kobis, bayam dan lada benggala. Tapi kita ni kadang-kadang skip makan buah. Sayur pun sama. Sayur yang dimasak lama biasanya dah tak ada vitamin c sebab vitamin […]

Cerita hari sukan dan hari jadi

419 Views
Assalamualaikum Sabtu lepas hari sukan tadika Adam. Tapi saya tak pergi. En suami jer yang pergi tengok Adam bersukan. Saya malas nak ikut sebab risau Aiza tu meragam. Kadang-kadang kat tempat ramai orang ni, Aiza tu buat perangai nak berdukung jer. Tak larat lah saya nak dukung dia berjam-jam tu. Baiklah saya duduk rumah jer. […]

Taman Jepun Eco Forest Semenyih

1295 Views
Assalamualaikum Siang tadi saya pergi Jepun. Kejap jer pergi, sampai sana pagi, tengah hari dah balik dah. Ha.. hebat tak? Hehehe. Saya bukan pergi Jepun nun jauh seberang lautan tu. Tapi sebenarnya saya pergi Taman Jepun kat Eco Forest, Semenyih. Ada promosi melawat Jepun kat Eco Forest tu; ‘MISAKI—A Japan Affair’. Dekat jer Semenyih dengan rumah saya, […]

Resepi Ayam Masak Serai

2174 Views
Assalamualaikum Salah satu masalah utama mak-mak kat rumah ni kan.. Masalah nak masak apa hari ni? Walaupun punyalah banyak resepi dan aneka jenis hidangan kat Malaysia ni, tapi masa nak masak, jadi blur tak tahu nak masak apa. Saya ni tak suka masak yang renyah-renyah sangat. Saya suka masak resepi yang mudah, tapi yang penting […]

Vitamin C Moisturizing Cream

1264 Views
Assalamualaikum Saya nak share, krim pelembab muka yang saya guna sekarang. Krim pelembab Vitamin C Moisturizing Cream with Spf 30 by Annona. Saya share sebab saya dah guna dan sangat-sangat berpuas hati dengan hasilnya.  Krim ni bukan sekadar melembabkan kulit, bahkan melindungi kulit dari sinaran UV merbahaya. Kalau baca kat packaging dia, antara fungsi utama krim ni […]

Aiza Zahiya 2nd Birthday

556 Views
Assalamualaikum Adui..lemaunya badan. Baru baik demam nih. Tapi nak update jugak blog. Takut kang lupa. nak cerita tentang birthday Aiza minggu lepas. Sabtu minggu lepas, 30 september 2017 Aiza Zahiya genap 2 tahun. Kami celebrate birthday Aiza kat rumah mak saya. Memang biasanya macam tu lah. Kami celeberate birthday anak samada kat rumah mak saya […]