Taman Jepun Eco Forest Semenyih

1512 Views
Assalamualaikum Siang tadi saya pergi Jepun. Kejap jer pergi, sampai sana pagi, tengah hari dah balik dah. Ha.. hebat tak? Hehehe. Saya bukan pergi Jepun nun jauh seberang lautan tu. Tapi sebenarnya saya pergi Taman Jepun kat Eco Forest, Semenyih. Ada promosi melawat Jepun kat Eco Forest tu; ‘MISAKI—A Japan Affair’. Dekat jer Semenyih dengan rumah saya, […]

Resepi Ayam Masak Serai

2724 Views
Assalamualaikum Salah satu masalah utama mak-mak kat rumah ni kan.. Masalah nak masak apa hari ni? Walaupun punyalah banyak resepi dan aneka jenis hidangan kat Malaysia ni, tapi masa nak masak, jadi blur tak tahu nak masak apa. Saya ni tak suka masak yang renyah-renyah sangat. Saya suka masak resepi yang mudah, tapi yang penting […]

Vitamin C Moisturizing Cream

1551 Views
Assalamualaikum Saya nak share, krim pelembab muka yang saya guna sekarang. Krim pelembab Vitamin C Moisturizing Cream with Spf 30 by Annona. Saya share sebab saya dah guna dan sangat-sangat berpuas hati dengan hasilnya.  Krim ni bukan sekadar melembabkan kulit, bahkan melindungi kulit dari sinaran UV merbahaya. Kalau baca kat packaging dia, antara fungsi utama krim ni […]

Aiza Zahiya 2nd Birthday

715 Views
Assalamualaikum Adui..lemaunya badan. Baru baik demam nih. Tapi nak update jugak blog. Takut kang lupa. nak cerita tentang birthday Aiza minggu lepas. Sabtu minggu lepas, 30 september 2017 Aiza Zahiya genap 2 tahun. Kami celebrate birthday Aiza kat rumah mak saya. Memang biasanya macam tu lah. Kami celeberate birthday anak samada kat rumah mak saya […]

Rombongan tadika Adam

771 Views
Assalamualaikum Selasa lepas  tadika Adam buat aktiviti lawatan ke Petrosains dan Kilang Vitagen. Saya, suami dan Aiza join sekali. Hehehe. Mula-mula letak nama Adam jer. Bila cikgu kata ada kekosongan, laju jer saya bagitahu cikgu nak join sekali. Sebabnya rasa macam tak yakin jer nak lepaskan Adam tu pergi sendiri. Adam tu baru 5 tahun. Kang […]

Aktiviti untuk anak lambat berjalan

9645 Views
Assalamualaikum Sabtu depan, 30 September 2017  Aiza Zahiya genap 2 tahun. Rasanya saya tak pernah beritahu kat blog ni yang Aiza tu lambat berjalan. Sebenarnya, Aiza  boleh berjalan sendiri masa umur dia 20 bulan (1 tahun 8 bulan). Lambat kan? Dan Aiza memang ikuti pemulihan cara kerja (Occupational Therapy, OT) untuk bantu dia belajar berjalan. Dari umur […]

Homeschooling Adam

565 Views
Assalamualaikum.. Masa kami balik Jitra baru-baru ni, Adam tu ponteng sekolah. Lama jugak lah dia tu ponteng sekolah. Dekat 2 bulan kan kami kat sana, selama tu jugaklah Adam tu tak pergi tadika. Plan asal nak hantar Adam tu kat Tadika Kemas kat sana, kira tumpang kejap lah.. tapi pihak berkenaan tak response. Sebelum kami kesana, kami […]

Pantai Merdeka, Kedah

937 Views
Assalamualaikum Nak tahu tak.. dah 6 tahun kahwin ngan orang Kedah.. raya haji lepas baru first time saya sampai ke Pantai Merdeka. Tu pun lepas saya bising pot pet pot pet Raya Haji terperap kat rumah tak kemana. Bosan la..tau dak. Tiap kali dok Kedah, memang saya kebosanan lar haii.. tak tahu nak kemana. Huhuhu. Jadi […]

Hotel Summit Signature Slim River

1061 Views
Assalamualaikum Alhamdullilah, saya dah kembali ke Seri Kembangan. Bertolak dari Jitra 3.30 petang Sabtu, sampai Seri Kembangan pukul 1.30 petang Ahad. Kemain lama ha nak sampai rumah. Macam jauh bebenor. hahahaha Kami sampai lambat rumah sebab on the way tu sempat pulak kami check in kat Hotel Summit Signature kat Slim River. Sebabnya En Suami […]

Resepi Kek Batik Cheese

5700 Views
Assalamualaikum Saya masih di Kedah. Baru-baru ni cikgu tadika Adam share kat group wassap, gambar aktiviti kat tadika. Buat kek batik. Macam seoronok je tengok budak-budak tu buat kek batik dengan cikgu. Kesian Adam tak dapat join sekali buat kek batik. Yer lah..dah Adam tu terpaksa ponteng  tadika kan.. Jadi saya pun nak jugak lah […]

Balik Kedah lagi

726 Views
Assalamualaikum Sekarang saya kat Jitra lagi. Rasanya macam tiap-tiap bulan balik Kedah. Macam Seri Kembangan-Jitra tu dekat jer kan? Haih.. Pastu, setiap kali balik Kedah, bukannya sehari dua. Biasanya seminggu dua. Lama… Anyway, saya balik Kedah kali ni sebab  mertua pergi menunaikan ibadah haji tahun ni. Jadi kena balik lah, nak jumpa Mama ngan Abah […]

Bibir bengkak dan liptint baru

1165 Views
Assalamualaikum Masa raya lepas, bibir saya bengkak tau. Bengkak teruk. Sedih betul time raya bibir bengkak pulak. Nasib baik lar tak beraya sangat. Duduk rumah jer sebab En Suami denggi. Tapi, segan jugak lah sebab keliling rumah tu sedara mara En Suami. Memang ada lah yang tegur. Huhuhu. Bibir saya start pedih 3 hari sebelum puasa. […]