[entry khas untuk wanita]

 

Assalamualaikum korang… sy nak share cucian wanita yang saya rekomen sangat-sangat untuk jaga kesihatan dan kebersihan bahagian intim wanita – Sireh Lovely Care

Umunya, wanita memang selalu mengalami masalah keputihan, samada normal atau tak. Macam mana nak tahu keputihan korang tu normal ke tak?

Keputihan normal: Lendir yang keluar dari Miss V tu jernih, cair dan tidak diiringi dengan rasa gatal.

Keputihan tidak normal: Lendir yang keluar dari Miss V berisfat putih pekat, kadang kala seperti nanah, berbau, dan diikuti dengan rasa gatal di kawasan Miss V.

Untuk info lebih lanjut pasal keputihan ni, korang boleh refer kat artikel yang ditulis oleh Dr Zubaidi nih.

Anyway, korang yang ada masalah keputihan, saya rekomen rawat masalah keputihan dengan Sireh Lovely Care.

Sebelum ni saya memang tak ada masalah keputihan, tapi lepas saya makan jamu, tetiba jer saya ada masalah keputihan. Maybe sebab jamu yang saya ambil tu rangsang pengeluaran hormon estrogen, so effect dia memang keluar lendir lah.  Tapi tak lar teruk pun.. takder lar sampai gatal-gatal. Cuma saya yang tak selesa. So.. takkan nak biarkan jer kan.. kita, orang pompuan ni, benda-benda ni kena jaga.. kalau dibiarkan takut makin teruk. Lagipun, kalau nak solat, nak beribadat, kena make sure kita ni bersih,  termasuk  lar underwear kan.. Jadinya leceh lar asyik nak kena tukar panty liner.. Solution dia: saya try lah Sireh Lovely Care ni.

Sireh Lovely Care

Sireh Lovely Care

Saya tak guna hari-hari pun.. Saya guna selang sehari. Means, saya guna 2 hari sekali. Alhamdullilah, dalam masa seminggu, dah ok dah. Back to normal.

Saya guna Sireh Lovely care ni, sebab bahan utama dia sireh. Air rebusan sireh memang bagus miss V kita kan. Tapi kat mana pulak saya nak cari sireh.. pastu, saya ni memang malas nak buat air sireh tu.. nak kena rebus,ramas, tapis  segala.. Beli yang ready made jer sudah. Yang bestnya, Sireh Lovely care ni bukan setakat ada  sireh jer, dia siap ada manjakani, akar serapat dan kacip fatimah lagi tau. Dr Zubaidi pun kata kacip fatimah baik untuk rawat masalah keputihan.

Bahan-bahan Sireh Lovely Care

Bahan-bahan Sireh Lovely Care dan khasiatnya

Kemain banyak lagi bahan-bahan yang digunakan. Semuanya bagus untuk kesihatan wanita.

Antara kegunaan Sireh Lovely Care ni:

1. Merawat keputihan
2. Merawat kegatalan pada bahagian vagina
3. Melancarkan perjalanan haid
4. Penyubur kandungan wanita
5. Mengecut dan merawat kembali vagina
6. Mengetatkan faraj
7. Menstabilkan pH wanita
8. Mengembalikan ketegangan
9. Pemulihan luka selepas bersalin
10. Menguatkan saraf bahagian intim wanita untuk kebahagian suami isteri

Sireh Lovely Care ni tak berbau wangi tau.. and memang tak ada pewangi atau perfume dalam bahan-bahan yang digunakan. This is a bonus point. Perfume atau pewangi dalam pencuci wanita is a NO NO. Avoid eh pencuci wanita yang ada pewangi. Merbahaya ok! Walaupun tak ada perfume, tak bermaksud Sireh Lovely Care ni busuk. Tak.. Sireh Lover Care ni bau dia nice, lembut jer.. tapi bukan bau perfume.

Kandungan Sireh Lovely Care

Kandungan Sireh Lovely Care

Bagi yang ada masalah keputihan teruk, saya sarankan guna Sireh Lovely Care ni sehari sekali. Yang mana ada masalah keputihan normal, sedikit atau tiada masalah keputihan, saya sarankan guna 2 hari sekali jer. Selang sehari. Tak yah guna tiap-tiap hari.

Kenapa tak boleh basuh miss V  dengan pencuci wanita setiap hari? Sebab kat Miss V kita ada bakteria baik, lactobacillus. Bakteria ni menjaga keasidan pH kita. Fungsi dia bunuh kuman/baktria dan kulat yang jahat. Jadi, kalau kita basuh hari-hari, kang tak pasal-pasal mati pulak bakteria baik ni. Tu yang jadi makin teruk keputihan tu, sebab bakteria baik ni dah mati. Jadi, tak yah lah cuci hari-hari.  Kecuali kalau masalah keputihan teruk, then cuci sehari sekali jer dengan Sireh Lovely Care ni. Bila dah ok, 2 hari sekali dah mencukupi.

Lepas cuci guna Sireh Lovely Care ni, rasa berangin sejuk-sejuk jer kat Miss V. Hehehe. Best jer rasa.

Owh ya.. orang lepas bersalin, boleh guna pencuci ni tau. Bila luka koyakan episiotomi tu dah kering, korang boleh guna pencuci ni.. . Biasanya selepas 2 minggu bersalin, dah boleh guna Sireh Lovely Care ni. Bukankah penjagaan miss V lepas bersalin ni sangat penting? Jangan abaikan ok..

Oleh sebab saya dah guna, dan berpuas hati, sebab tu saya nak jual.

Harga: RM24.00

Kos postage: RM6 (semenanjung), RM9 ( sabah sarawak).

 sms/wassap 012-692.2025

 sms/wassap 012-692.2025

No Phone Call

Kalau korang beli 1-3 kotak, kos postage masih lagi RM6, jadi kalau nk jimat kos postage, share beli Sireh Lovely Care ni dengan kawan-kawan.

Sireh Lovely Care ni 120ml. Boleh tahan 2-3 bulan. Bergantung pada cara penggunaan. Kalau korang jarang guna, 5 bulan pun tahan nih. So, untuk harga RM24, memang berbaloi-baloi. Hehehe.

Jangan biarkan masalah MISS V anda berlarutan.  Kalau masalah keputihan tu dibiarkan,  sampai rupa lendir tu jadi warna kuning, berbau busuk, gatal sampai asyik nak garu 24 jam, nak bersama suami pun segan kan..  Cegah sebelum parah!!

Untuk pembelian, boleh sms/wassap saya di 012-692.2025. Terima kasih.