Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/webartzo/public_html/zilamahadi.com/wp-includes/compat.php on line 502

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/webartzo/public_html/zilamahadi.com/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/webartzo/public_html/zilamahadi.com/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
langkawi Archives - Zila Mahadi

Aktiviti anak anak ketika cuti sekolah

362 Views
Assalamualaikum Sekarang ni Adam cuti panjang sebelum masuk darjah 1 tahun depan. Oleh sebab cuti dia panjang, kena pastikan Adam tu ada aktiviti ketika cuti sekolah ni, kalau tak dia tu asyik tengok TV atau nak main game kat handphone ajer! Tengok TV tu saya tak kisah sangat. Main game kat handphone tu yang saya […]

Family Day di Pulau Tuba Langkawi

860 Views
Assalamualaikum.. Dah sebulan saya tak update blog. Dan hampir sebulan jugaklah saya tak jeguk blog ni. Tu yang lambat sangat saya reply komen-komen. Maaf sangat. Puncanya,saya malas. Hahaha. Pastu internet rumah ni buat hal. Tak ada connection langsung. Tu yang terus ke laut mood nak update blog. Now, internet dah ok, mood nak blogging pun dah […]

Balik Langkawi Lagi

972 Views
Assalamualaikum.. Minggu lepas kami balik Langkawi. Macam biasalah,balik kampung mertua kat sana. Tiba-tiba jer En Suami ajak balik sana, jadi ikut jer lah. Petang Rabu lepas Adam balik tadika, kami gerak ke Langkawi. Sampai sana lebih kurang pukul  4 petang. Hantar barang ke rumah jap..lepas tu terus pergi makan  kat tepi pantai. Perut lapor.. Kami pergi […]

Cable Car Langkawi

2417 Views
Assalamualaikum.. Eh..lagi 5 hari nak raya dah.. barang raya dah ready ke? Kami punya persiapan raya, almost done. Sebelum puasa lagi hari tu dah start cari baju raya semua. Ada saya cerita kat sini. Tapi tu lar, ada lagi yang belum beli. Contohnya songkok En Suami. Nantilah cari. InshaAllah sempat. 2 minggu lepas saya up […]

Puasa di Langkawi

1035 Views
Assalamualaikum Salam 10 Ramadhan. Dah 10 hari dah kita puasa. Tinggal 19/20 hari lagi jer bulan puasa. Sekarang kami sekeluarga kat Langkawi. Balik kampung mak mertua. Sepanjang 6 tahun kawin, ni first time saya berpuasa di Langkawi. Dari first day puasa memang saya dah dekat Jitra, pastu semalam mertua ajak balik Langkawi. Lepas subuh terus […]

Mangrove Tour, Kilim Geoforest Park Langkawi

1919 Views
Assalamualaikum Ini adalah entry yang paling liat sangat nak buat. Asyik bertangguh-tangguh. Tapi nak buat jugak sebab ini adalah kenangan dan juga as reference untuk diri sendiri dan juga kepada sesiapa yang cari maklumat pasal Mangrove Tour, Kilim Geoforest Park Langkawi. (Jangan malas sangat lah Mummy Adam oiii!) Ok..here goes: Raya lepas, saya beraya kat Langkawi, kampung […]

Homestay Di Langkawi

951 Views
Kat entry sebelum ni kan saya ada mention pasal homestay yang kami duduk kat Langkawi kan… Now, nak cerita details pasal homestay nih. Masa first time kami stay kat homestay nih, agak lawak jugak lah cerita dia. Eh, lawak ke? Masa tu 2 tahun lepas rasanya.. Masa tu, turun je feri kat jeti Langkawi, kecoh kata […]

Beraya Di Kedah Pula

862 Views
Sambung dr entry lepas. Lambat betul  update… heh. Raya Kedua Pagi raya kedua, dalam pukul 10.00 pagi kami bertolak ke Kedah. dari Sabak Bernam nak ke Kedah biasanya kami guna jalan dalam (jalan bandaran), pastu exit kat Bidor untuk masuk highway PLUS. Hari kami bertolak tu, En Suami guna GPS, hah amik ko.. GPS tu […]

Yeay! Dah Raya!

754 Views
Assalamualaikum.. Sedikit ucapan sempena Raya 2012. Raya pertama kami bersama Adam Zafrie. Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua Semoga lebaran ini disambut dengan meriah dan gembira Ampun dan maaf juga dipinta sekiranya ada yang pernah pernah tersinggung, terguris, terasa hati, makan hati dan yang seumpama dengannya Maaf Zahir dan Batin ya! Ikhlas dari Mummy Adam, […]