Jamuan Raya Tadika Adam

649 Views
Asssalamualaikum Semalam, Khamis 28 Jun 2018, tadika Adam buat jamuan raya.  Dah alang-alang buat majlis makan-makan tu, saya bagi lah kek sebijik untuk birthday Adam. Walaupun Adam tu dah sambut birthday dia masa bulan puasa hari tu, tapi dia tetap nak potong kek dengan kawan-kawan. Yer lah..dah kawan-kawan dia pun sambut birthday kat tadika, dia […]

Cerita Raya 2018

584 Views
Assalamualaikum Dah lebih seminggu kita sambut Syawal. Best ke raya tahun ni? Raya kami tahun ni… tak macam raya. Raya pertama tahun ni, kami beraya di Jitra. Oleh sebab kami memang dah duduk rumah mertua, jadi memang tak ada lah persiapan nak balik kampung tu semua. Orang lain sibuk menghias rumah,  kemas beg balik kampung, […]

Cerita Raya 2017

916 Views
Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya. Dah hampir 3  minggu kita sambut Syawal kan? Tapi saya baru nk up cerita raya.  Sebabnya saya baru jer balik rumah malam Isnin lepas. Ha..kemain lama lagi balik beraya  kan.. Padahall… Ok..meh saya cerita kisah raya kami tahun ni. Raya pertama tahun ni, sambut kat belah saya. Macam biasa, setiap […]

Cerita Raya 2016

800 Views
Assalamualaikum Dah masuk minggu ketiga raya, baru hari ni nak cerita pasal raya. Kah kah kah. Raya kali ni, raya pertama kami bersama Aiza Zahiya. Tahun lepas raya bertiga, raya tahun ni 2016, kami beraya berempat. Alhamdullillah. Hari raya pertama tahun ni, kat Jitra. Belah En Suami.. Eh.. tahun lepas raya pertama kat Jitra, tahun ni pun kat […]

Cerita Raya 2015

1072 Views
Assalamualaikum.. Dah seminggu kita menyambut Syawal. Rasanya belum terlambat untuk saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk pembaca blog ni. Maaf, agak lewat wish raya sebab kesihatan tak berapa baik. Sekarang ni pun, ntah lah kenapa, tulang pinggul saya sakit, susah sangat nak bergerak kesana kemari. Tataw lah, sebab saya salah duduk kah? salah urat kah? Nak […]

Beraya Di Kedah Pula

907 Views
Sambung dr entry lepas. Lambat betul  update… heh. Raya Kedua Pagi raya kedua, dalam pukul 10.00 pagi kami bertolak ke Kedah. dari Sabak Bernam nak ke Kedah biasanya kami guna jalan dalam (jalan bandaran), pastu exit kat Bidor untuk masuk highway PLUS. Hari kami bertolak tu, En Suami guna GPS, hah amik ko.. GPS tu […]

Cerita raya 2014

717 Views
Salam semua.. Bulan Syawal ni haruslah cerita pasal raya kan. Oleh sebab cerita raya saya panjang, maka saya akan cerita part by part. hehehe. Raya pertama kami sekeluarga tahun ni di Sabak Bernam. Kampung mak saya. Sebenarnya tahun ni turn sambut 1 syawal  belah En. Suami.. Tapi nenek saya kat Sabak Bernam tu nak buat […]

Yeay! Dah Raya!

778 Views
Assalamualaikum.. Sedikit ucapan sempena Raya 2012. Raya pertama kami bersama Adam Zafrie. Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua Semoga lebaran ini disambut dengan meriah dan gembira Ampun dan maaf juga dipinta sekiranya ada yang pernah pernah tersinggung, terguris, terasa hati, makan hati dan yang seumpama dengannya Maaf Zahir dan Batin ya! Ikhlas dari Mummy Adam, […]

Eh! Dah nak raya?

547 Views
Lagi 4 atau 5 hari lg nak raya… preparation kawan-kawan yg baca blog ni macam mana? Dah ready semuanya? Preparation raya saya tahun ni.. Errr…. Baju raya Adam? Ada lar 5,6 pasang…tapi macam tak cukup jer.. Uih…baju anak kena diutamakan.. Baju mummy Adam? Sepasang. Tu pun cari last minit. Seb baik ada saiz lagi.   Daddy […]