Resepi Ayam Buttermilk

247 Views
Assalamualaikum Dah lama rasanya saya tak share resepi kan.. Jadi nak share lah resepi Ayam Buttermilk kat sini. Ayam buttermilk ni resepi kegemaran saya. Saya suka sangat masak dan makan ayam masak buttermilk ni sebab ianya sangat mudah disediakan dan rasanya sangat -sangat sedap. Memang kena dengan tekak saya. Bahan-bahan Ayam yang dipotong potong kecil. […]

Resepi Ayam Teriyaki

1142 Views
Assalamualaikum Baru-baru ni saya cuba masak ayam teriyaki. First time buat, alhamdullillah, jadi. Sedap. Resepi ayam teriyaki ni saya ikut dari sini. Jadi nak share kat sini pulak. Senang saya nak refer bila nak masak lagi ayam teriyaki. Bahan-bahanΒ Resepi Ayam Teriyaki Isi ayam (bahagian dada) dipotong kecik-kecik. 2 atau 3 ulas bawang putih 2 inci […]

Resepi Daging Masak Blackpepper

1262 Views
Assalamualaikum Dah hujung-hujung Ramadhan ni, rasa nak share resepi pulak. Semalam untuk berbuka, saya masak daging goreng blackpepper. Β En suami kata sedap. Jadi nak share lah kat blog ni. Nanti kalau nak masak lagi, boleh refer balik resepi kat sini jer. Hehehe Resepi Daging Masak Blackpepper Bahan-bahan Daging (2-3 orang makan) 3 ulas bawang putih […]

Resepi Sotong Goreng

788 Views
Oleh sebab tak tahu nak post apa kat blog, jadi saya share resepi sotong goreng jer lah. Ok lar..dari saya share resepi masak nasi kan. Hehehe Bahan-bahan 4 ekor sotong bersaiz sederhana besar sedikit serbuk kunyit (untuk perapan) sedikit garam (untuk perapan) 2 ulas bawang 1 labu bawang besar – di mayang (optional) 1/2 biji […]

Resepi Nugget Ayam Homemade

7337 Views
Assalamualaikum Dah lama tak share resepi. Kali ni nak share resepi nugget ayam homemade. Mudah jer resepi ni. Adam suka sangat makan nugget ayam. Tapi, nugget yang ready made tu orang kata tak elok sangat makan selalu. Ala, nugget ayam frozen yg beli kat supermarket tu. Katanya ada bahan pengawet lah, MSG lah. Kat dalam […]