Cerita Raya 2018

584 Views
Assalamualaikum Dah lebih seminggu kita sambut Syawal. Best ke raya tahun ni? Raya kami tahun ni… tak macam raya. Raya pertama tahun ni, kami beraya di Jitra. Oleh sebab kami memang dah duduk rumah mertua, jadi memang tak ada lah persiapan nak balik kampung tu semua. Orang lain sibuk menghias rumah,  kemas beg balik kampung, […]

Cerita Raya 2017

916 Views
Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya. Dah hampir 3  minggu kita sambut Syawal kan? Tapi saya baru nk up cerita raya.  Sebabnya saya baru jer balik rumah malam Isnin lepas. Ha..kemain lama lagi balik beraya  kan.. Padahall… Ok..meh saya cerita kisah raya kami tahun ni. Raya pertama tahun ni, sambut kat belah saya. Macam biasa, setiap […]

Cerita Raya 2016

800 Views
Assalamualaikum Dah masuk minggu ketiga raya, baru hari ni nak cerita pasal raya. Kah kah kah. Raya kali ni, raya pertama kami bersama Aiza Zahiya. Tahun lepas raya bertiga, raya tahun ni 2016, kami beraya berempat. Alhamdullillah. Hari raya pertama tahun ni, kat Jitra. Belah En Suami.. Eh.. tahun lepas raya pertama kat Jitra, tahun ni pun kat […]

Cerita Raya 2015

1072 Views
Assalamualaikum.. Dah seminggu kita menyambut Syawal. Rasanya belum terlambat untuk saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk pembaca blog ni. Maaf, agak lewat wish raya sebab kesihatan tak berapa baik. Sekarang ni pun, ntah lah kenapa, tulang pinggul saya sakit, susah sangat nak bergerak kesana kemari. Tataw lah, sebab saya salah duduk kah? salah urat kah? Nak […]

Cerita raya 2014

717 Views
Salam semua.. Bulan Syawal ni haruslah cerita pasal raya kan. Oleh sebab cerita raya saya panjang, maka saya akan cerita part by part. hehehe. Raya pertama kami sekeluarga tahun ni di Sabak Bernam. Kampung mak saya. Sebenarnya tahun ni turn sambut 1 syawal  belah En. Suami.. Tapi nenek saya kat Sabak Bernam tu nak buat […]