Lost World of Tambun, Ipoh Perak

1236 Views
Assalamualaikum Alhamdullillah,ย bertemu kembali kita dengan bulanย Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah berpuasa dan ibadah sunat lain kepada semua. Sahur apa pagi tadi? Minggu lepas, kami pergiย  Lost World of Tambun kat Ipoh Perak. Bulan puasa dah tak larat nak berjalan, jadi jom lah berlibur puas-puas kat sana sebelum puasa. Hehehe. Kami pergi Lost World of Tambun tu […]

Waterpark Jitra

3126 Views
Assalamualaikum Tahu tak, ada waterpark di Jitra tau sekarang nih.. nama waterpark tu Fantasia Aquapark. Waterpark ni terletak di Tasik Darulaman, Jitra. Fanatasia Aquapark ni dah bukak penghujung tahun lepas lagi.ย Adam pun dah lama berzikir nak main pool, nak main pool.. jadi kami pun bawaklah Adam ngan Aiza pergi waterpark tu. Kami pergi hari Isnin, […]

Indoor Theme Park Berjaya Times Square

2884 Views
Assalamualaikum Nak cerita kami pergi Indoor Theme Park Berjaya Times Square 2 minggu lepas. Asyik bertangguh jer update blog, jadi macam ni lah. Haih.. Dah lama kami tak pergi Times Square tu. 2 minggu lepas Nunu adik saya yang bongsu tu cuti semester. Dia kebosanan sebab dok rumah jer, jadi dia ajak gi Times Square. […]

Thomas Town and The Little Big Club Johor Bharu

6737 Views
Assalamualaikum Khamis minggu lepas, kami satu family ke Johor Bharu. Sajer gi jalan-jalan. Plan asal nak pergi hujung bulan ni, tapi rasa lambat nau.. Pastu somi kata, jom lah pergi terus , tak yah tunggu hujung bulan. Yeay, saya suka, saya suka!! Kitorang memang suka berjalan masa hari bekeja, sebab orang tak ramai, jalan pun […]

Short Vacation ke Genting Highland (Part 1)

2600 Views
Khamis lepas kami becuti dan bermalam kat Genting Highland. Dah lama sangat teringin nak pergi bercuti. Dapat gi Genting, tidur sana semalam pun dah puas hati sangat-sangat. Saya nak share pengalaman bercuti di Genting kot-kot ada yang nak pergi sana. Kami pergi Khamis, balik Jumaat. Kami ambil pakej bilik 2 hari 1 malam + breakfast […]