PROMOSI VENE DAN BABY HERBAL CREAM

1008 Views
Assalamualaikum.. Minggu ni saya buat Promosi Vene dan Baby Herbal Cream – khas untuk ibu dan bayi. Vene Slimming Lotion dan Baby Herbal Cream. 2 item ni produk kegemaran saya selepas bersalin ni. Baby Herbal Cream tu memang saya dah lama guna, dah 2 tahun kot guna krim ni untuk Adam. Now continue guna kat Aiza pulak. Vene […]

Kulit bebas stretchmarks ketika hamil

1015 Views
Assalamualaikum Baru-baru ni, gi checkup kat KK. Macam biasa, nurse akan check perut dan baby dalam perut. Masa nurse tengah check tu, nurse tanya saya: Nurse: You ada sapu apa-apa minyak kat perut ke? Minyak masak ke? Minyak kelapa ke? Saya: Hah? Tak ada. Nurse: Kulit perut ni cantik. Tak ada strecth mark. Kot2 u […]

Promosi Akhir Tahun Produk Tropika

853 Views
Promosi akhir tahun Produk Tropika, khas dari saya untuk pelanggan-pelanggan kesayangan saya. Ada 4 set kesemuanya. FREE POSTAGE ke semenanjung. Sabah Sarawak tambah RM5 yer. 🙂   Promosi sah hingga 28 DISEMBER 2014 SAHAJA. Lepas dari tarikh tu, harga kembali ke harga asal.. Cepat-cepat order.. sementara stok masih ada. Untuk pembelian, boleh sms/wassap: 012-6922025. Nak PM kat […]

Testimoni Baby Herbal Cream Tropika

1516 Views
Assalamualaikum, Hari ni saya nak share testimoni Baby Herbal Cream Tropika dari customer-customer saya. Alhamdullillah..     Alhamdullilah, Baby Herbal Cream boleh bantu ibu-ibu ni legakan masalah kembung, angin, batuk dan selsema anak diorang. Saya seronok bila customer puas hati dengan barang yang dioarng beli. Syukur sangat-sangat. Ibu-ibu lain yang nak beli Baby Herbal Cream […]

Milk Booster Tropika Homemade Lactation Cookies

1155 Views
Tropika ada keluarkan produk baru tau: Tropika Homemade Lactation Cookies. Biskut khas, milk booster untuk bantu ibu-ibu yang menyusukan anak, menambah susu badan. Ramuan utama dalam biskut ni yang boleh membantu ibu-ibu tambah susu badan adalah halba (Fanugreek) dan oat. Ada 4 flavor. But for now saya jual 3 flavor jer dulu:   Satu kotak, 200gm. Ada […]

Baby Herbal Cream Tropika

2378 Views
Assalamualaikum.. Sebelum ni saya share pasal kegunaan Baby Hair and Body Oil Tropika kan.. Now saya nak share  tentang Produk Tropika yang paling banyak customer beli dan repeat order: Baby Herbal Cream Tropika (Tropika Baby Herbal Cream). Baby Herbal Cream Tropika ni fungsi dia sama macam krim/minyak telon yang lain, untuk elakkan/rawat masalah kembung perut, colic […]

Produk Tropika Murah

1684 Views
Oleh sebab ramai yang pm, sms, wassap tanya harga produk Tropika.. Makanya saya tepek kat sini senarai harga pasaran produk Tropika. Ni harga pasaran yer. Harga yang saya jual, adalah harga istimewa. Harga kasih sayang. Yang pastinya, lebih murah! Kalau nak tahu berapa, boleh sms/wassap saya di 012-6922025. Saya jual Produk Tropika Murah khas untuk […]

Ekzema oh ekzema

1432 Views
Sebelum ni saya mentioned Adam ada masalah kulit time kecik-kecik dulu – Ekzema. Kebanyakan baby lain kena ekzema kat bahagian muka, tapi Adam kena kat bahagian betis. Kadang-kadang lengan. Ekzema ada banyak jenis, yang saya nak share ni jenis  Atopic Dermatitis, yang menyerang Adam waktu dia bayi dulu. Ekzema – masalah kulit yang disebabkan alergi yang memberi […]

Produk Tropika bagus ke?

808 Views
Mungkin ada yang tertanya-tanya, “Bagus sangat ke produk Tropika ni?” Sebelum saya jawab soalan ni, saya nak tanya, sebagai ibu bapa, penting tak keselamatan dan kesihatan anak-anak? Jika korang jawab YA.. maka itulah jawapan untuk soalan produk Tropika tadi. Ya, produk Tropika memang bagus untuk anak-anak. “Eh? Apsal pulak bagus? Produk lain tak bagus ke?” […]

Stretch Mark Ketika Hamil

2526 Views
Assalamualaikum Ibu-ibu  yang baca ni, ada stretch mark tak? Ala, janganla malu malu nak mengaku. Sebabnya, stretch mark  ketika hamil terutamanya dibahagian perut  ni memang normal. Tapi, tak semestinya kita tak boleh cegah stretch mark ni tau. Oleh sebab saya sayangkan kulit perut saya, langkah-langkah pencegahan harus diambil. Bak kata omputih “Prevention is better than cure“. […]

Masalah angin ketika mengandung

36571 Views
Assalamualaikum.. Masalah angin ketika mengandung ni memang menguji stamina sungguh kan. Eh! ni bukan angin ribut atau angin moody tuh. Ni masalah angin dalam badan. Hui~~ sekali dia datang..menonggeng-nonggeng sakitnya. Before kawin dulu, saya memang ada masalah gastrik dan angin. Tapi tak kerap. Biasanya gastrik ni sakit perut kan, tapi, kadang-kadang angin gastrik ni akan berkumpul […]