Assalamualaikum…

Saya suka minum teh hijau. Dulu saya ada cerita kat sini. Sekarang saya nak  share teh hijau kegemaran saya yang paling best: Teh Detox Chemole Herbal Tea.

Chemole Herbal Tea

Chemole Herbal Tea

Chemole Herbal Tea ni, bukan macam teh biasa yang kita minum tuh. Teh ni guna teh hijau darjeerling. Apa istimewanya teh hijau darjerling?

Bahan utama Chemole Herbal Tea: Teh Hijau Darjerling

Bahan utama Chemole Herbal Tea: Teh Hijau Darjerling

Darjeeling tea ( teh hijau cina ) adalah teh  hijau gred tinggi. Antara khasiatnya; tinggi antiosida, bantu proses pembakaran lemak, tingkatkan metabolism, memberi rasa kenyang sehingga waktu makan sepatutnya.

FAKTA DARJEELING TEA
Digelar ‘Champagne of Tea’ kerana rasa yg mewah & kualiti premium yg memuaskan.
Kualiti terbaik dari kaki bukit Gunung Himalaya.
 Kaya dgn anti oksida.
Neutralkan radikal bebas dengan kandungan kompleks ‘theaflavins’ & ‘thearubigins’
Kaya dgn mineral & vitamin utk kulit.

Selain tu, teh hijau darjerling ni jugak boleh detox badan kita. Tu lar sebab utama saya minum Chemole Herbal Tea. Maklumlah, saya bukan jenis yang eat clean. Processed food, fast food semua saya makan.  Tu belum kira pencemaran air dan udara  yang makin teruk.. Memang mudah jer toxin berkumpul dalam badan. Jadi haruslah kita buang toxin dalam badan dengan cara minum teh detox Chemole Herbal Tea ni. Kalau kita tak jaga badan sendiri, kang badan tu dah sakit..kita jugak yang kena tanggung kan?

Nak minum teh detox lain pun boleh.. tapi tak sedap. Baik minum teh Chemole Herbal Tea ni.. bukan sahaja sedap, tapi berkhasiat.

Selain teh hijau darjerling, bahan lain dalam Chemole Herbal Tea ni:

535264_760357724065852_3417439018065766778_n 1460983_760357770732514_2206102641335176858_n 1930779_760357754065849_6090535732309430141_n

10455332_760357707399187_8008378172100424911_n

Kesemua bahan dalam Chemole Herbal Tea ni bagus tau untuk kesihatan.

Khasiat dan manfaat Chemole Herbal Tea

Khasiat dan manfaat Chemole Herbal Tea

Khasiat dan manfaat Chemole Herbal Tea

Khasiat dan manfaat Chemole Herbal Tea

Mungkin ada yang tertanya-tanya..  Bolehkah ibu hamil dan ibu menyusukan anak minum Chemole Herba Tea ni?

Jawapan dia..boleh. Tak ada masalah.  Ibu hamil 4 bulan ke atas boleh minum Chemole Herbal Tea. Ibu lepas bersalin elok minum teh ni untuk bantu hangatkan badan dan lancaran peredaran darah. Ibu menyusukan anak pun boleh minum teh ni.  Tak effect kat baby. InshaAllah

 Ni lah dia rupa Chemole Herbal Tea - Close Up

Ni lah dia rupa Chemole Herbal Tea

Cara minum dia, mudah jer. Macam kita bancuh teh biasa tu lah.  Untuk 1 mug, bancuh 1/4 sudu kecik Chemole Herbal Tea bersama air panas. Kalau korang buat dalam jag, tambah sikit lah sukatan dia.

Seeloknya minum teh ni 2 kali sehari, waktu pagi dan waktu petang/malam. Tapi kalau nak minum banyak kali pun boleh.. ikut suka lah. Tak ada side effect, inshaAllah.

AWAS!! JANGAN bancuh teh Chemole Herbal Tea ni dengan gula biasa tu tau. TAK BOLEH.  Rugi jer minum teh chemole ni kalau bancuh ngan gula prai biasa. Sebab gula prai biasa tu akan musnahkan khasiat teh ni.

Korang boleh minum teh ni begitu sahaja (tanpa gula). Tapi kalau nak sedap, boleh tambah madu asli atau guna pemanis organik: Crystal Callo atau Chemole Sweet.

Pemanis organik Crystal Callo dan Chemole Sweet

Pemanis organik Crystal Callo dan Chemole Sweet

Saya rekomen guna pemanis organik  Crystal Callo atau Chemole Sweet. Dua-dua pemanis ni organik, elok untuk kesihatan. Bukan setakat sedap, bahkan boleh tambah khasiat teh ni. Saya minum teh Chemole Herbal Tea ni dengan Chemole Sweet. Chemole Swet ni dalam bentuk cecair. So masa bancuh teh ni, saya cuma titiskan 1 titis jer Chemole Sweet. Sedang elok rasa dia. Manis buah. Sedap sangat.

Lain kali saya akan cerita keistimewaan Crystal Callo dan Chemole Sweet ni pulak.

Kat mana nak dapatkan teh Chemole Herbal tea dan pemanis organik Crystal Callo dan Chemole Sweet? Jangan risau.. Boleh beli dengan saya. . Dah kata suka kan, haruslah kita promote dan jual sekali. hahahahaa

Teh Chemole Herbal Tea, 100g : RM35.00. 

1 bekas teh ni boleh tahan 3-4  bulan. Bergantung pada banyak mana kita minum setiap hari. Saya minum teh ni 2 kali sehari..Dah hampir 4 bulan, tak habis lagi. Hehehe. Tapi  kalau pagi petang siang malam keja asyik minum teh Chemole jer, pastu satu family 3-4 orang minum teh ni setiap hari.. makanya tahan 1-2 bulan jer lar kot. Hehehe.

Pemanis organik Crystal Callo, 500g: RM28.00

Sama macam teh, 1 bekas Crystall Callo ni boleh tahan 3-4 bulan. nak guna Crystall callo ni sikit-sikit jer tau. Sebab dia manis. Contoh, kalau nak bancuh ngan teh Chemole, cuma guna 1/2 sudu kecik jer untuk 1 mug air. . Dah manis dah tu.

Pemanis organik Chemole Sweet, 10ml: RM49.00

Satu botol boleh tahan 1-2 bulan. Pemanis Chemole Sweet ni dalam bentuk cecair. Untuk 1 mug teh Chemole, cuma perlukan 1 titis jer. Saya prefer guna Chemole Sweet ni sebab senang nak bawak gi mana-mana. Hehehehe.

Harga belum termasuk kos postage tau. Kos postage bergantung pada berat barang.

Untuk pembelian, boleh sms/whatsapp 012.692.2025 (NO PHONE CALL PLS).