Adam nak masuk 6 bulan dah.  And Adam still kerap berak. Dalam sehari 4 atau 5 kali dia berak..Eh! kasarnya bahasa. Kita guna poo poo lah. Ok..rephrase balik.. Adam akan poo poo 4 atau 5 kali dalam sehari . Banyak kan.. memula tu risau gak. .. So, during checkup, saya tanya doktor, and she said its normal because Adam is fully breastfed. Fuh~~ lega.

Oleh sebab Adam kerap poo poo, so memang banyak lar diapers ngan wet tissue yang kena guna. Dalam sehari 7-8 keping diapers. Wet tissue…Fuh, berhelai-helai!  Nak jimat punyer pasal..saya ganti wet tissue ngan toilet paper.  Spray ngan air, pastu lap ngan tisu. Settle.

Err..tapi mencabar gak nak spray air kat bum-bum Adam.. Asal tukar diaper jer, dia sibuk lompat-lompat. Dia angkat bum bum dia tinggi-tinggi pastu jatuhkan. Ulang berkali kali. Tiap kali tukar diaper, memang riuh rendah ngan suara saya suruh Adam tu dok diam. Ee..geram betul.

Tapi kalau gi jenjalan, saya guna wet tissue gak. Macam leceh jer nak bawak toilet paper ngan botol spray tu gi jenjalan kan.. Ngan Adam yang tataw diam tuh, baik guna wet tissue jer. Lebih mudah dan pantas.

Nanti Adam dah besar sikit, leh terus cuci bum bum Adam kat singki jer. Lagi jimat. Hihi.