Aiza kena Pneumonia

21 Views
Assalamualaikum Makin lama makin teruk sangat tahap kerajinan saya update blog ni. Huhuhu. Ada banyak benda yang saya nak cerita kat blog ni  sebenarnya, tapi saya cerita pasal Aiza kena pneumonia dulu lah. Aiza kena pneumonia bulan lepas. Lepas raya haji. Rasanya berjangkit dari Adam sebab Adam tu yang demam dan batuk batuk dulu. Seminggu […]

Raya Haji 2018

46 Views
Assalamualaikum Dah 2 minggu raya haji berlalu, hari ni baru sempat nak cerita kat blog. Antara sebab lambat update,  lepas raya haji tu Aiza kena Pneumonia. Seminggu Aiza tu demam. Next entry saya akan cerita tentang pnenumonia Aiza tu.  Entry ni saya cerita raya haji dulu lah yer. Raya Haji kali ni, kami beraya kat […]

Resepi Ayam Buttermilk

101 Views
Assalamualaikum Dah lama rasanya saya tak share resepi kan.. Jadi nak share lah resepi Ayam Buttermilk kat sini. Ayam buttermilk ni resepi kegemaran saya. Saya suka sangat masak dan makan ayam masak buttermilk ni sebab ianya sangat mudah disediakan dan rasanya sangat -sangat sedap. Memang kena dengan tekak saya. Bahan-bahan Ayam yang dipotong potong kecil. […]

Berjalan ke Penang

87 Views
Assalamualaikum Khamis lepas saya dan anak-anak ikut En Suami ke Pulau Pinang. En Suami ada meeting dengan klien dia kat sana. Maka haruslah kitorang ikut kan. Bila lagi nak berjalan ke Penang kan. . hehehehe Sebelum ke sana, kami dah book hotel awal-awal.  Kami book Hotel The Northam All Suites sebab hotel ni ada swimming pool. […]

Ruang Keluarga

106 Views
Assalamualaikum.. Masa kami pindah dari Seri Kembangan ke Jitra hujung tahun lepas, tak semua perabot rumah kat Seri Kembangan tu kami jual. Perabot ruang tamu, kami angkut bawak ke Jitra. Oleh sebab ruang tamu kat Jitra ni dah ada perabot, jadi perabot ruang tamu yang kami bawak tu, kami letak kat ruang keluarga. Ini lah […]

Whimsical Houses, Changloon Kedah

270 Views
Assalamualaikum Kat Changloon, ada satu tempat menarik yang korang boleh pergi tau. Nama tempat tu MnM Home Whimsical Houses.   Kat sini ada rumah atas pokok, rumah senget, rumah terbalik dan rumah hobbit. Kalau korang berjalan ke sampai ke Changloon, bolehlah singgah tempat ni. Tempat ni agak tersorok. Jadi korang kena guna Google Maps atau Waze. Kami […]

Jamuan Raya Tadika Adam

154 Views
Asssalamualaikum Semalam, Khamis 28 Jun 2018, tadika Adam buat jamuan raya.  Dah alang-alang buat majlis makan-makan tu, saya bagi lah kek sebijik untuk birthday Adam. Walaupun Adam tu dah sambut birthday dia masa bulan puasa hari tu, tapi dia tetap nak potong kek dengan kawan-kawan. Yer lah..dah kawan-kawan dia pun sambut birthday kat tadika, dia […]

Cerita Raya 2018

180 Views
Assalamualaikum Dah lebih seminggu kita sambut Syawal. Best ke raya tahun ni? Raya kami tahun ni… tak macam raya. Raya pertama tahun ni, kami beraya di Jitra. Oleh sebab kami memang dah duduk rumah mertua, jadi memang tak ada lah persiapan nak balik kampung tu semua. Orang lain sibuk menghias rumah,  kemas beg balik kampung, […]

Adam Zafrie 6th Birthday

167 Views
Assalamualaikum Ahad lepas, 3 Jun 2018 Adam Zafrie genap 6 tahun. Hari Ahad tu Aiza tiba-tiba demam panas, jadi saya dan En Suami fokus kat Aiza, terus tak teringat hari tu birthday Adam. Malam tu baru saya teringat. Tapi sebab saya dan sumai memang dah plan awal nak sambut birthday Adam lepas raya jer, jadi […]

Misi hilangkan buncit sebelum raya

192 Views
Assalamualaikum Awal bulan lepas, saya berazam untuk hilangkan buncit sebab rasa teruk nau buncit kat perut nih. Bila saya kata saya buncit, ada yang tak percaya. Tak nampak buncit pun.. Huk aloh.. buncit tu tersorok dalam baju. Memang lar tak nampak. Tapi sebenarnya memang saya buncit. Walaupun saya ni kurus, tak semestinya saya tak ada […]

Lost World of Tambun, Ipoh Perak

302 Views
Assalamualaikum Alhamdullillah, bertemu kembali kita dengan bulan Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah berpuasa dan ibadah sunat lain kepada semua. Sahur apa pagi tadi? Minggu lepas, kami pergi  Lost World of Tambun kat Ipoh Perak. Bulan puasa dah tak larat nak berjalan, jadi jom lah berlibur puas-puas kat sana sebelum puasa. Hehehe. Kami pergi Lost World of Tambun tu […]

Family Day di Pulau Tuba Langkawi

274 Views
Assalamualaikum.. Dah sebulan saya tak update blog. Dan hampir sebulan jugaklah saya tak jeguk blog ni. Tu yang lambat sangat saya reply komen-komen. Maaf sangat. Puncanya,saya malas. Hahaha. Pastu internet rumah ni buat hal. Tak ada connection langsung. Tu yang terus ke laut mood nak update blog. Now, internet dah ok, mood nak blogging pun dah […]