Kaison di Alor Setar

41 Views
Assalamualaikum Nak bagitahu, Kaison dah ada di Alor Setar. Kat Aman Sentral. Tingkat 2, sebelah Parkson. Sajer la saya bagitahu kat sini, kot-kot ada orang belah utara yang suka pergi Kaison macam saya ni. Untuk yang tak tahu, Kaison ni kedai barang – barang perhiasan rumah, contohnya macam langsir, bantal, frame gambar, wallpaper, bunga bunga, […]

Barang Kelengkapan Masuk Darjah 1

79 Views
Assalamualaikum Tahun 2019 nanti, Adam dah masuk darjah 1. Jadi kenalah sediakan apa yang patut untuk dia . Kat sini saya nak share antara barang barang kelengkapan Adam tu masuk sekolah.  Kot-kot ada ibu bapa yang masih terfikir-fikir apa barang kelengkapan untuk anak masuk darjah 1. Kami beli barang keperluan masuk sekolah ni sikit-sikit. Jadi […]

Sale 26% Vitamin C Skincare by Annona

33 Views
Assalamualaikum Nak bagitau, start dari 28/11/2018 – 30/11/2018, semua produk Annona ada diskaun 26%. Sale ni termasuk Vitamin C Skincare dan Lipstik RV. Banyak jugak diskaun 26% ni tau.  Kat sini saya senaraikan senarai harga produk Vitamin C Skincare dan Lipstik RV selepas diskaun 1) Vitamin C Serum 15ml  Harga asal : RM90.00 Harga diskaun […]

Majlis Ihtifal Adam Zafrie

85 Views
Assalamualaikum Sabtu lepas, 12/11/2-18, Majlis Ihtifal Tadika Al Azhar untuk anak-anak yang dah tamat tadika termasuklah Adam Zafrie. Majlis ni lebih  kurang majlis graduasi tu lar.  Tadika zaman sekarang pun nak ada majlis graduasi jugak.. Pagi sabtu tu kami keluar agak lewat sebenarnya. Cikgu Adam tu dah pesan, kena hantar anak sebelum pukul 8 pagi […]

Pergi Hatyai Lagi

523 Views
Assalamualaikum Minggu lepas, kami sekeluarga pergi Hatyai lagi. Macam biasa, kami kalau pergi Hatyai naik kereta. Last pergi Hatyai tahun lepas, jadi jom lah ke Hatyai lagi, tengok  apa yang ada kat sana. hehehehe. Biasanya kami kalau pergi Thailand, kami pergi sekali dengan mertua saya. Tapi kali ni, kami pergi sendiri jer. Sebelum masuk sana, […]

Aiza Zahiya 3rd Birthday

31 Views
Assalamualaikum 30 September 2018, Aiza Zahiya dah genap 3 tahun.  Tapi kami celebrate birthday dia pertengahan bulan September sebab masa tu adik beradik En Suami semua balik rumah kat Jitra ni, nak buat kenduri akikah untuk anak buah yang baru lahir. Dah alang-alang ramai-ramai berkumpul kat rumah ni, kita sambut lah birthday Aiza sekali, barulah […]

Aiza kena Pneumonia

136 Views
Assalamualaikum Makin lama makin teruk sangat tahap kerajinan saya update blog ni. Huhuhu. Ada banyak benda yang saya nak cerita kat blog ni  sebenarnya, tapi saya cerita pasal Aiza kena pneumonia dulu lah. Aiza kena pneumonia August yang lepas . Rasanya berjangkit dari Adam sebab Adam tu yang demam dan batuk batuk dulu. Seminggu lebih […]

Raya Haji 2018

124 Views
Assalamualaikum Dah 2 minggu raya haji berlalu, hari ni baru sempat nak cerita kat blog. Antara sebab lambat update,  lepas raya haji tu Aiza kena Pneumonia. Seminggu Aiza tu demam. Next entry saya akan cerita tentang pnenumonia Aiza tu.  Entry ni saya cerita raya haji dulu lah yer. Raya Haji kali ni, kami beraya kat […]

Resepi Ayam Buttermilk

199 Views
Assalamualaikum Dah lama rasanya saya tak share resepi kan.. Jadi nak share lah resepi Ayam Buttermilk kat sini. Ayam buttermilk ni resepi kegemaran saya. Saya suka sangat masak dan makan ayam masak buttermilk ni sebab ianya sangat mudah disediakan dan rasanya sangat -sangat sedap. Memang kena dengan tekak saya. Bahan-bahan Ayam yang dipotong potong kecil. […]

Berjalan ke Penang

213 Views
Assalamualaikum Khamis lepas saya dan anak-anak ikut En Suami ke Pulau Pinang. En Suami ada meeting dengan klien dia kat sana. Maka haruslah kitorang ikut kan. Bila lagi nak berjalan ke Penang kan. . hehehehe Sebelum ke sana, kami dah book hotel awal-awal.  Kami book Hotel The Northam All Suites sebab hotel ni ada swimming pool. […]

Ruang Keluarga

203 Views
Assalamualaikum.. Masa kami pindah dari Seri Kembangan ke Jitra hujung tahun lepas, tak semua perabot rumah kat Seri Kembangan tu kami jual. Perabot ruang tamu, kami angkut bawak ke Jitra. Oleh sebab ruang tamu kat Jitra ni dah ada perabot, jadi perabot ruang tamu yang kami bawak tu, kami letak kat ruang keluarga. Ini lah […]

Whimsical Houses, Changloon Kedah

657 Views
Assalamualaikum Kat Changloon, ada satu tempat menarik yang korang boleh pergi tau. Nama tempat tu MnM Home Whimsical Houses.   Kat sini ada rumah atas pokok, rumah senget, rumah terbalik dan rumah hobbit. Kalau korang berjalan ke sampai ke Changloon, bolehlah singgah tempat ni. Tempat ni agak tersorok. Jadi korang kena guna Google Maps atau Waze. Kami […]