04Mar
2015
34
Featured
set baru

Set Jihan Secret Skin White Kawaii Collagen

Assalamualaikum.. Nak habaq sekarang Secret Skin White Kawaii Kollagen ada set baru. Nama dia Set Jihan. Set ni ada 3 tau. Set Jihan 1, Set Jihan 2 dan Set Jihan 3 Set Jihan 1: RM160.00 1 Jar Putih (35 sachets) 1 Jar Hijau (35 sachets) 1 Brightening Serum Harga Pasaran: RM180.00 Harga saya jual: RM160.00  […]

28Sep
2016
0
Ruam susu kat pipi Aiza

Rawat Ruam Susu Aiza

Assalamualaikum Rasanya saya belum pernah cerita kat dalam blog ni yang aiza pernah ada masalah ruam susu kat pipi kan? Dulu Aiza ada masalah ruam susu kat pipi dia. Teruk jugak. Ruam susu Aiza ni salah satu simtom ekzema. Masa baru lahir, Aiza tak ada masalah ruam susu. Tapi lepas 2 minggu Aiza lahir, saya […]

25Sep
2016
0
Makan begitu saja tanpa perlu sos/kuah

Resepi Bingka Atau Bengkang Roti

Assalamualaikum, Balik Jitra hari tu, mak mertua request nak bengkang roti. Saya tak pernah buat bengkang roti. Puding roti tu pernahlah. Maka gigihlar saya google resepi. Oo..lebih kurang jer bahan dan kekdah buat dia. Bengkang roti ni, ada jugak orang panggil bingka roti. Masa buat bengkang/bingka roti tu, saya refer resepi dari dapur Ummi. Tapi […]

21Sep
2016
0
Ubat-ubat Aiza

Bayi bawah umur setahun demam

Assalamualaikum Masa pergi Langkawi minggu lepas, Aiza demam. Sejak Aiza lahir, ni kali pertama Aiza demam. Asalnya Aiza cuma batuk selsema jer. Tak teruk sangat pun. Tak sangka masa tengah tunggu feri kat Kuala Perlis, tiba-tiba badan Aiza panas. Aiza demam. Takkan nak patah balik kan.. So kami bawak jugak lar Aiza ke Langkawi. Sampai […]

14Sep
2016
2
unnamed

Kaki plagiat dan copy paste

Assalamualaikum.. Kepada kaki plagiat atau kaki copy paste kat luar sana.. Tolong jangan melampau sangat, boleh tak? Kalau setakat copy paste 1-2 ayat atau 2-3 perenggan, saya boleh terima lagi..Tapi 100% SEMUANYA  ko copy dari blog ni pastu letak kat blog ko, bukan setakat ayat, dengan gambar yang ada watermark tu pun ko nak rembat.. Tu […]

03Sep
2016
0
belly

Hilangkan buncit selepas bersalin

Assalamualaikum.. Korang  ada masalah buncit selepas bersalin? Bila berdiri perut ‘nampak’ flat, tapi bila duduk, tiba-tiba jer ada spare tire keliling perut. Takpun, bila sarung jeans atau pakai skirt, terus terkeluar muffin top. Dulu saya macam ni lah. Lepas beranakkan Adam. Buncit. Huhuhu. Muffin top, spare tire tu semua memang ada. Bila duduk, terjojol keluar […]

28Aug
2016
0
0934c1ea-148c-48d6-a5ce-c148bdfa522a

Rutin Kecantikan

Assalamualaikum.. Tiba-tiba saya rasa nak share rutin penjagaan kulit dan kecantikan yang saya amalkan sekarang. Tak rumit pun sebenarnya. Rutin kecantikan biasa jer. Setiap hari, saya akan cuci muka dengan pencuci muka kegemaran saya, Bee Liv Bee Venom Beauty Bar Secretleaf. Memang best sangat sabun ni.  Lepas jer cuci muka dengan sabun ni, kulit akan […]

05Aug
2016
0
Ayam Kung Pao

Resepi Ayam Kung Pao

Assalamualaikum… Masak apa hari ni? Ke tak tahu nak masak apa? Biasalah tu, simtom-simtom mak-mak, tak tahu nak masak apa.. Saya pun kadang-kadang termenung depan peti sejuk, tak tahu nk masak apa. Huhuhu. Korang dah pernah cuba masak Ayam Kung Pao.? Meh sini saya share resepi Ayam Kung Pao.  Mudah, cepat dan sedap. Ha.. kalau […]

Page 1 of 45