Buang Blackhead Dengan Mudah

Assalamualaikum Korang ada masalah blackhead yang bersepah sepah kat muka terutamanya kat hidung tak? Geram jer kan dengan biji-biji blackhead tu kan.. Biasanya saya picit jer guna jari untuk buang blackhead tu. Puas hati  bila biji-biji blackhead tu keluar.. Tapi masalahnya, bila picit macam tu, liang pori jadi besar. Nampak lubang-lubang halus kat batang hidung tu.. […]

Balik Langkawi Lagi

Assalamualaikum.. Minggu lepas kami balik Langkawi. Macam biasalah,balik kampung mertua kat sana. Tiba-tiba jer En Suami ajak balik sana, jadi ikut jer lah. Petang Rabu lepas Adam balik tadika, kami gerak ke Langkawi. Sampai sana lebih kurang pukul  4 petang. Hantar barang ke rumah jap..lepas tu terus pergi makan  kat tepi pantai. Perut lapor.. Kami pergi […]

Waterpark Jitra

Assalamualaikum Tahu tak, ada waterpark di Jitra tau sekarang nih.. nama waterpark tu Fantasia Aquapark. Waterpark ni terletak di Tasik Darulaman, Jitra. Fanatasia Aquapark ni dah bukak penghujung tahun lepas lagi. Adam pun dah lama berzikir nak main pool, nak main pool.. jadi kami pun bawaklah Adam ngan Aiza pergi waterpark tu. Kami pergi hari Isnin, […]

Bunga Peony

Perasan tak saya dah tukar bunga kat header? Tu, bunga pink atas tu..bunga baru. Bunga peony. Dulu poppy. Saja tukar sebab saya dah jatuh cinta dengan bunga Peony. Dulu, saya tak boleh nak decide, apa bunga kegemaran saya. Sebab semua bunga cantik. Tak boleh nak pilih. Tapi sekarang, kalau ada yang tanya, saya suka bunga […]

Makeup Secretleaf

Assalamualaikum Sekarang saya dah tak jual produk secretleaf. Tapi saya masih guna produk dia. Saya beli direct kat website Secretleaf jer. Senang. Last year Secretleaf buat YES sale. Setiap kali Secretleaf buat YES sale, harga memang murah sangat tau. Sometimes boleh dapat separuh harga. Rugi lah kalau tak beli kan. Jadi saya beli makeup secretleaf. […]

Resepi Ayam Teriyaki

Assalamualaikum Baru-baru ni saya cuba masak ayam teriyaki. First time buat, alhamdullillah, jadi. Sedap. Resepi ayam teriyaki ni saya ikut dari sini. Jadi nak share kat sini pulak. Senang saya nak refer bila nak masak lagi ayam teriyaki. Bahan-bahan Resepi Ayam Teriyaki Isi ayam (bahagian dada) dipotong kecik-kecik. 2 atau 3 ulas bawang putih 2 inci […]

Hilangkan Parut Jerawat

Assalamualaikum Lately, saya ada masalah jerawat di bahagian dagu. Berbiji-biji keluar, bersilih ganti. haihhh Jerawat kat dagu ni biasanya disebabkan oleh masalah hormon/hormon tidak seimbang. Kenapa hormon jadi tidak seimbang? Ada banyak faktor yang buatkan hormon jadi tak seimbang, antaranya  PMS (Pre Menstrual Syndrome), stress dan kurang tidur. Saya rasa sebab saya PMS, stress dan kurang […]

Video Journal

Assalamualaikum Selamat Tahun Baru semua.. Biasanya orang buat azam atau matlamat baru setiap kali tahun baru kan.. Tapi saya tak pernah ada azam atau matlamat setiap kali tahun baru. Bagi saya,errmm.. tak perlu. Kalau saya rasa nak buat, saya buat jer.. Tak perlu tunggu tahun baru. Saya tak kata buat azam baru atau teruskan azam lama setiap […]

Tampal Wallpaper Lagi

Assalamualaikum.. Baru jer siap tampal wallpaper kat bilik tidur. Tampal wallpaper Kaison lagi. Sebelum ni kami pernah tampal wallpaper Kaison kat rumah sewa lama kat Seri Kembangan. Ada saya cerita kat sini. Masa kami pindah keluar, masih elok lagi wallpaper tu kat dinding. Sebelum pindah Jitra, saya dah bagitahu awal-awal kat En Suami, saya nak […]

Apartment Desa Saujana

Assalamualaikum Dah seminggu lebih saya pindah Jitra. Sesekali masih teringat lagi apartment yang kami duduk masa kat Seri Kembangan.  Apartment Desa Saujana. 4 tahun lebih kami duduk kat apartment tu.  Apartment tu bukan kami punya. Kami sewa jer. Tapi kami jaga macam rumah sendiri.  Walaupun rumah orang, bila nak keluar rumah tu, rasa sayu lar […]

Sewa Lori ke Jitra

Assalamualaikum Kami sekeluarga dah selamat pindah ke Jitra. Alhamdullillah. Kami pindah Isnin lepas, 18/12/2017. Sewa lori 3 tan untuk bawak barang-barang semua. Walaupun kebanyakan perabot besar kami jual, tapi set ruang tamu kami tak jual. Jadi kenalah sewa lori ke Jitra untuk bawak sofa, meja dan kabinet tu semua. Sebelum semua barang saya pack, rasa […]