04Mar
2015
34
Featured
set baru

Set Jihan Secret Skin White Kawaii Collagen

Assalamualaikum.. Nak habaq sekarang Secret Skin White Kawaii Kollagen ada set baru. Nama dia Set Jihan. Set ni ada 3 tau. Set Jihan 1, Set Jihan 2 dan Set Jihan 3 Set Jihan 1: RM160.00 1 Jar Putih (35 sachets) 1 Jar Hijau (35 sachets) 1 Brightening Serum Harga Pasaran: RM180.00 Harga saya jual: RM160.00  […]

05Aug
2016
0
Ayam Kung Pao

Resepi Ayam Kung Pao

Assalamualaikum… Masak apa hari ni? Ke tak tahu nak masak apa? Biasalah tu, simtom-simtom mak-mak, tak tahu nak masak apa.. Saya pun kadang-kadang termenung depan peti sejuk, tak tahu nk masak apa. Huhuhu. Korang dah pernah cuba masak Ayam Kung Pao.? Meh sini saya share resepi Ayam Kung Pao.  Mudah, cepat dan sedap. Ha.. kalau […]

03Aug
2016
0
drool pad

Drool Pad untuk SSC

Assalamualaikum.. Kitorang kan, kalau gi jalan-jalan, kadang-kadang bawak Aiza dalam stroller. Kadang-kadang gendong Aiza dalam SSC. Eh.. korang tahu kan SSC tu apa? SSC – Soft Structured Carrier ni alat untuk gendong bayi. Eh, perkataan alat macam kurang sesuai pulak.. Sbb bentuk dia macam beg. Kat dalam gambar, yang kaler pink tu SSC lah. Aiza […]

02Aug
2016
0
Sengih-sengih berjaya tipu mommy

Aiza Zahiya 9 & 10 Months Old

Assalamualaikum.. Sekejap jer Aiza Zahiya dah 10 bulan.. Serius.. memang rasa kejap sangat. Rasa macam eh? eh? biar betul… Masa umur Aiza 9 bulan, asyik bertangguh jer nak update cerita Aiza. Bila dah masuk 10 bulan baru teringat.. Haih.. asyik lupa nak update perkembangan Aiza. Jadi saya combine jer lah perkembangan Aiza 9 dan 10 […]

21Jul
2016
0
Nugget daging homemade

Resepi Nugget Daging Mudah

Assalamualaikum… Saya pernah share resepi nugget ayam mudah. Boleh refer sini. Kali ni saya nak share resepi nugget daging mudah pulak. Resepi ni saya dapat dari pesbuk. Sekarang ni rujukan resepi saya memang dari pesbuk jer. Hahahaha. Jumpa jer resepi yang senang nak buat, laju-laju saya save. Saya kalau masak, memang guna resepi yang mudah dan simple […]

20Jul
2016
0
d6c69685-d2b8-4e71-8e5d-294a6ac21964

Cerita Raya 2016

Assalamualaikum Dah masuk minggu ketiga raya, baru hari ni nak cerita pasal raya. Kah kah kah. Raya kali ni, raya pertama kami bersama Aiza Zahiya. Tahun lepas raya bertiga, raya tahun ni 2016, kami beraya berempat. Alhamdullillah. Hari raya pertama tahun ni, kat Jitra. Belah En Suami.. Eh.. tahun lepas raya pertama kat Jitra, tahun ni pun kat […]

22Jun
2016
0
serum

Peptide Perfection Spot Serum Secretleaf

Assalamualaikum.. Saya nak share satu lagi produk secretleaf kegemaran saya; serum jeragat Peptide Perfection Spot Serum Secretleaf. Serum ni khas untuk merawat jeragat, bintik hitam, parut jerawat dan jika digunakan secara berterusan boleh mecerahkan kulit secara semulajadi. Skincare saya memang guna produk Secretleaf. Sebab Secretleaf ni guna bahan-bahan semula jadi, bebas bahan kimia merbahaya, keluaran […]

16Jun
2016
0
Cornflakes coklat

Resepi Cornflakes Coklat

Assalamualaikum Hari ni Alhamdullilah dah hari ke 11 kita berpuasa kan.. Ada yang dah start buat kuih / biskut raya pun. Orang lain buat biskut raya, saya pun sibuk nak buat jugak. Untuk permulaan, buat yang biskut raya yang senang dibuat dulu lah. Warm up katanya. Biskut Cornflakes Coklat namanya. Nak buat memang senang sangat-sangat.. […]

Page 1 of 44